Att söka bostad

Vi välkomnar alla att söka bostad hos oss och det är avgiftsfritt att stå i vår bostadskö! Enda kravet är att du har fyllt 18 år. För att söka bostad gör du såhär:

1. Registrera dig som sökande på Mina sidor

2. Med hjälp av ditt personnummer och ditt egenvalda lösenord kan du logga in.

3. Därefter är det bara att börja söka!

Från och med den dag du registrerat dig, kommer du att få 1 kö-poäng per dag. Observera att du måste logga in på Mina sidor minst en gång var sjätte månad för att finnas kvar i kön. För att få erbjudande om en lägenhet måste du anmäla ditt intresse för en specifik ledig lägenhet. Alla lediga lägenheter publiceras på vår hemsida och ligger ute i minst 7 dagar och under den tiden kan du anmäla ditt intresse för den. Det är den sökande med längst kötid (flest kö-poäng) och som anmält sitt intresse för lägenheten som får erbjudande att teckna kontrakt på den. Givetvis är det en förutsättning att man uppfyller kraven i vår uthyrningspolicy för att ett kontrakt ska erhållas.

Det innebär alltså att du som bostadssökande aktivt måste anmäla ditt intresse för en ledig lägenhet. Om du loggar in på vår hemsida minst en gång i veckan riskerar du inte att missa någon. Du kan också lägga in en ”prenumeration” som gör att du får ett informationsmail varje gång en ledig lägenhet publicerats.

Du som blir tilldelad en lägenhet kan tacka nej till erbjudanden upp till 3 gånger, utan att förlora din plats i kön. Därefter nollställs dina kö-poäng. När du tilldelats och skrivit kontrakt på en lägenhet kommer du automatiskt att raderas från bostadskön. Du kan dock registrera dig som sökande igen när du har flyttat in hos oss.

Varmt välkommen och lycka till med ditt bostadssökande!