Boplats Syd

Från och med 1 juni 2021 förmedlas våra lediga lägenheter via Boplats Syd

Boplats Syd är en kommunägd bostadsförmedling som från den 1 juni 2021 kommer att förmedla våra lediga bostäder. Det innebär att du kommer att söka alla våra lediga bostäder via Boplats Syds hemsida, www.boplatssyd.se i stället.

Står du i vår kö sedan tidigare får du under perioden 15/4-31/12-2021 möjlighet att överföra din kötid till Boplats Syd. Information om hur det går till kommer att skickas ut i april till alla i vår kö.

Kötid och fördelning av lägenheter

Våra lediga lägenheter kommer fram till och med 2023-12-31 i första hand erbjudas dig som stått i vår kö sedan tidigare och som har överfört kötiden till Boplats Syd. Du kommer inledningsvis att ha två kötider, den ena är den du överfört från oss och den andra från när du registrerade dig hos Boplats Syd. Vid kontraktsskrivning nollställs båda kötiderna. 

Efter 2023-12-31 kommer dessa båda köer att slås samman och den längsta av dina båda kötider kommer fortsättningsvis bli din enda kötid hos Boplats Syd.

Som sökande hos Boplats Syd har du även möjlighet att söka övriga bostäder som Boplats Syd förmedlar i regionen och precis som tidigare så bevakar du som sökande själv utbudet och söker lägenhet på egen hand.

Anmälningsavgift

Kostnaden för att anmäla sig i Boplats Syds bostadskö är 300 kronor per år. Anmälningsavgiften betalas när du registrerar dig på Boplats Syd och är tolv månader från det att du betalat (alltså inte per kalenderår).

För frågor se Boplats Syds hemsida www.boplatssyd.se